viernes, abril 20, 2007

TOVALLOLES

Hola M t’he robat les tovalloles, aquelles que tenies a l’armari des de que et vas casar i que no havies fet servir mai.

Si aquelles blanques que, tenen brodat, una en color groc i una altre en color verd V.R.

També t’he robat altres tovalloles, però aquestes són les que especialment em recoden a tu.

M’hi fan pensar perquè recordo, que de petita no les podia fer servir, jo no entenia perquè tenies tantes tovalloles blanques noves que no podíem utilitzar a casa. Ara finalment, que tu no hi ets, i tot i que per a mi haurien de tenir brodat M.A en comptes de V.R., les faig servir jo.

També em vas acostumar a tenir moltes calcetes, i ara m’he convertit en una maniàtica de les calcetes sense estrenar.

Recordo que em compraves calcetes Avet de ratlletes primes i claretes en color blau cel i blanc o rosa i blanc. Aleshores, arribàvem a casa i les guardàvem al calaix juntament amb les velles. Tard o d’hora, arribava un dia consideraves que les velles eren suficientment antigues com per ser substituïdes per les que estaven dintre de la seva capceta de cartró. Aquell dia, no se perquè, em feia molta il·lusió estrenar-les.

Ara encara ho faig, compro calces i les guardo en les seves bosses o capses i el dia que en tinc ganes les estreno...

Quines coses...
Ara a la casa buida nova, hi penso molt en les tovalloles, en les calces i en les hores mortes que em queden entre la feina i la dansa. Abans quan estàveu, les invertia en anar a casa a veure’t, i així explicar-te els problemes que tenia. Ara que el dia a dia se’m fa pesat, perquè tinc moltes coses a explicar, vaig al pis buit del poble sec, m’assec al matalàs i recordo quan aquestes estones les invertia en els teus consells o les teves bronques. I saps que? M’adono de quan et necessito i de quan et trobo a faltar....